Bedrijfsvoering

Dirk Jan Versluis Psychologie is een kleinschalige praktijk voor therapie, relatietherapie, coaching en advies. De praktijk maakt geen deel uit van de Basis Generalistische (BGGZ) of Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ) maar opereert geheel onafhankelijk. Dit biedt voor klanten een aantal inhoudelijke voordelen:

  • Inhoud en vormgeving van een traject zijn honderd procent maatwerk en wordt niet bepaald door de eisen van de zorgverzekeraar;
  • Er hoeft geen psychiatrische stoornis te worden opgeplakt;
  • De klant betaalt alleen voor de effectieve inhoud en niet voor bureaucratisch en tijdrovend rapporteren of declareren;
  • Privacy en anonimiteit zijn volledig gegarandeerd omdat er  geen diagnostische gegevens aan de zorgverzekeraar hoeven te worden verstrekt.

Vragen of direct aanmelden? Neem contact op.

Praktische zaken

De belangrijkste uitgangspunten, praktische informatie, betalingsvoorwaarden en randzaken zijn terug te lezen in de Algemene Voorwaarden van Dirk Jan Versluis Psychologie.

 

Kosten

Dirk Jan Versluis Psychologie verricht alle werkzaamheden op basis van uurtarief. Je kunt rekenen op duidelijke prijsafspraken en een kostenbesparende  manier van werken. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Afspraken annuleren

Reeds ingeplande consulten kunnen tot uiterlijk twee werkdagen (48 uur) van tevoren kosteloos worden geannuleerd of verzet door te bellen of een e-mail te sturen.

Klachten

Dirk Jan Versluis Psychologie onderwerpt zich aan beroepscode en tuchtrecht van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Vergoedingsmogelijkheden

Behandeling door een psycholoog wordt alleen uit het basispakket vergoed indien er sprake is van geestelijke gezondheidszorg bij een gediagnosticeerde psychiatrische aandoening. Deze vergoedingsstructuur heeft voorwaarden en beperkingen die ten koste gaan van inhoud en privacy.

De diensten van Dirk Jan Versluis Psychologie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Er is afhankelijk van verzekeraar en polisvoorwaarden regelmatig mogelijkheid tot vergoeding uit het aanvullende pakket, onder de noemer van psychosociale hulpverlening. Buiten de zorgverzekering zijn er soms vergoedingsmogelijkheden vanuit de werkgever, arbodienst of diaconie van de kerkelijke gemeente. Binnen de voorwaarden van de belastingdienst kunnen de kosten van therapie en coaching regelmatig worden opgevoerd als niet-vergoede zorgkosten, scholingskosten of bedrijfskosten. In alle bovengenoemde gevallen is het raadzaam om tijdig te informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden.