Worstel je met ingrijpende levensgebeurtenissen, psychische klachten, emotionele issues of lichamelijke klachten waar je niet verder mee komt? Dan zoek je waarschijnlijk een therapeutische aanpak die duurzame en betekenisvolle resultaten oplevert, niet voor de klachten alleen maar ook voor je levenskwaliteit in bredere zin.

Waarmee kun je terecht?

Psychische gezondheid
Je kunt terecht met vrijwel alle denkbare psychische klachten, zolang deze geen crisisfaciliteiten of specialistisch meditatiebeleid vragen. De meeste mensen komen met burn-out, somberheid, angsten of moeite met het verwerken van ingrijpende levenservaringen. Soms is een klacht specifiek, zoals claustrofobie of sociale angst, soms zijn problemen breed uitgewaaierd over het leven van mensen, zoals bijvoorbeeld een minderwaardigheidscomplex of hardnekkige patronen in gedrag en gevoel die je met geen mogelijkheid in beweging krijgt.

Relatie en gezin
Meestal is het logisch om relatieproblemen in relatietherapie te behandelen, maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo. Je hebt misschien een partner of echtgenoot die niet wil meewerken aan een relatietherapie, je hebt advies nodig in een echt- of vechtscheiding, of je worstelt met je rol of positie in je gezin.

Lichamelijke gezondheid
Fysieke klachten horen meestal bij de huisarts of in het ziekenhuis, maar in sommige gevallen kun je baat hebben bij psychologisch werk om de impact van de lichamelijke klacht te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijke uitingen van stress (hartkloppingen, spanningshoofdpijn, spieren die permanent vast zitten) of medisch onvoldoende verklaarde klachten (chronische pijn, vermoeidheid). In andere gevallen kan met psychologische behandeling gewerkt worden aan de gevolgen van ziekte (afname van levenskwaliteit, omgaan met een diagnose of ziekbed) of de psychische naweeën van een ziekenhuisopname.

Iets voor jou?

Wil je weten of je ook met jouw vraag of klacht terecht kunt, of wil je meer weten over therapie?
Twijfel niet en neem contact op met Dirk Jan Versluis Psychologie.

Wat is er mogelijk met therapie?

  • Je krijgt kennis en inzichten om meer grip te krijgen op je probleem. Hoe komt het? Hoe werkt het? Waarom gaat het maar niet over? Je krijgt passende handvatten, oefeningen en tips.
  • Leer pijn en onvrede vertalen naar waarden en levenskoers met ACT-materialen als Kelly Wilson’s Valued-Living Questionnaire (VLQ).
  • Hoe je mindfulness kunt inpassen in je dagelijks functioneren, zonder ook maar vijf minuten te hoeven mediteren.
  • Help het brein emotionele problemen en traumatische ervaringen te verwerken met krachtige technieken als Brainspotting en EMDR. Blijvend effect, zonder er eindeloos je best voor te hoeven blijven doen.
  • Hoe je zelf thuis aan de slag kunt met Biolateral Sounds, Emotional Freedom Techniques en Gazespotting.
  • Hoe en waarom problematische gedragspatronen ontstaan, waarom ze niet vanzelf overgaan, en hoe we ze kunnen veranderen met elementen uit Jeffrey Young’s schemagericht werken en Eric Berne’s Transactionele Analyse.
  • Leer de impact van medisch onvoldoende verklaarde klachten te verkleinen, door stress te reduceren, beter om te gaan met pijn en meer kwaliteit van leven na te streven. Brainspotting werkt direct in op de neurologische basis van pijn en pijnbeleving.